MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2022 19:21:00

Pražské ulice ožívají velkoformátovými malbami

Pražské ulice ožívají velkoformátovými malbami

Komentář na facebookovém profilu k uměleckým dílům ve veřejném prostoru

 Jsem rád, že díky projektu Umění pro město vznikají stále nová umělecká díla ve veřejném prostoru, která zkrášlují naše město.

Hned dvě malby jsou dílem známého streetartového umělce Michala Škapy (Trona), který se dostal od tvorby graffity až k vystavování ve věhlasných galeriích a tvorbě pouličního umění.

Jeho malbu s názvem Vesmír Medúz naleznete v Křižíkově ulici v Karlíně a má vám přiblížit barevnou krásu světa podmořských hlubin. Malba s názvem Gai a Gaia, kterou najdete v Moskevské ulici ve Vršovicích, je pak poctou k výročí 50 let existence organizace Greenpeace. V barvitém shluku ztvárňuje různé energie, živly nebo civilizační a přírodní prvky.

Mural s názvem Chasing The Red Demon (Pronásledování Rudého Démona) je také malbou na aktuální téma. Zobrazuje totiž boj s ruskou agresí. Dílo od ukrajinského umělce Aec Interesni Kazki najdete v ulici Za papírnou v Holešovicích.

Krom toho vznikají také soukromé projekty. Například umělec Marek Kulhavý (Mára Čmára) ze studia DRAWetc. vytvořil u metra Hradčanská malbu ženy inspirovanou obrazem Zrození Venuše od Botticelliho.

Je opravdu skvělé, když vizuální smog z ulic krok za krokem mizí a k vidění je místo toho inspirativní umění. Hned je ten dojem z města příjemnější.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama