Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2022 11:15:00

Koněv je pryč. Novému vedení radnice rád pomohu a poradím

Koněv je pryč. Novému vedení radnice rád pomohu a poradím

Komentář na facebookovém profilu k novému vedení radnice Prahy 6.

 Praha 6 má konečně nového starostu – a já mu přeju i přes upachtěný start hodně úspěchů. Opravdu. Praha 6 si totiž úspěchy zaslouží a potřebuje je.

Posledních osm let jsme se snažili dávat Šestku dohromady a myslím, že nové vedení ji dostává v dobré kondici.

Krom toho, že už tu nemáme sochu Koněva, což mělo asi největší mediální pozornost, se nám toho povedlo víc. Hospodařili jsme s vyrovnanými rozpočty, rozběhly se rekonstrukce a přístavby škol a školek, na radnici je několik studií a projektů na školky a školy zbrusu nové. Po dlouhých letech jsme rozhodli o tom, jak se bude rekonstruovat poliklinika na Břevnově a jak bude vypadat nová LDN v Ruzyni. Zformalizovali jsme setkávání se spolky a začali radnici učit, co je to participace. Vznikla spousta koncepčních a strategických materiálů, ze kterých bude hlavně v oblasti kultury a sportu Praha 6 těžit další roky. Rozjeli jsme spolupráci s institucemi i ambasádami, které v Praze 6 sídlí a podepsali nespočet memorand o spolupráci, například se Zemědělskou univerzitou nebo francouzským Dijonem. Pokračovat by se dalo dál, ale to už by to bylo moc “tl, dr”.

Řetěz jsem předal rád, ale to neznamená, že se přestanu o dění v Praze 6 zajímat. Ani náhodou! Budeme s kolegyněmi a kolegy z TOP 09 Praha 6 sice věcná, ale velmi pozorná opozice.

Některé věci jsem dotáhnout nestihnul – třeba využití školy při ruské ambasádě i zabavení ruských majetků v Bubenči. Moc mě ale těší, že nový starosta se k tomuto tématu veřejně přihlásil a konečně se k němu vyjádřil i ministr zahraničí. Pokud bude zájem, milerád v této věci novému vedení poradím a pomohu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama