Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2012 9:47:43

Státní maturita musí být lidštější

Státní maturita musí být lidštější

Vyjádření poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně ÚV KSČM Miloslavy Vostré k výsledkům státních maturit.

Letos se proti výsledkům maturity odvolal rekordní počet studentů. Bylo jich téměř sedm tisíc. Šokující je však hlavně srovnání s loňským rokem, kdy se odvolalo „pouhých“ 1400 studentů. Lze proto chápat rozhořčení ministra školství Petra Fialy, který požaduje maturitní zkoušku jednodušší, levnější a lidštější.

Je jednoznačně správná snaha uhájit státní maturitu jako objektivní formu hodnocení středoškolských studentů bez ohledu na to, z jaké jsou školy. Stejně je možné podpořit audit tohoto projektu. Je nutné urychleně zjistit, proč po letech příprav státní maturita při premiéře skončila mnoha otazníky. Maturita musí být shrnutím celkové snahy studentů během středoškolského studia, ne strašákem, který bude mladým lidem podrážet nohy v okamžiku, kdy se na ně začínají stavět

Miloslava VOSTRÁ, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně ÚV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama