ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2012 15:56:09

XV. konference Věcí veřejných potvrdila volbu véčkařů na předsedu strany

XV. konference Věcí veřejných potvrdila volbu véčkařů na předsedu strany

Delegáti konference v tajné volbě potvrdili volbu véčkařů a posvětili na šéfa strany Radka Johna a jeho místopředsednický tým.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Delegáti konference v tajné volbě potvrdili volbu véčkařů a posvětili na šéfa strany Radka Johna a jeho místopředsednický tým ve složení Kateřina Klasnová na pozici výkonné místopředsedkyně a Jana Drastichová, Tomáš Jarolím, Jiří Kohout a Petr Skokan na pozicích dalších místopředsedů.

Nové vedení ve svých projevech nastínilo další vize a kroky, které budou třeba, aby strana VV byla čitelná, stabilní a důvěryhodná ve svých postojích a názorech. Nový předseda strany Radek John ve svém projevu řekl: „Společně s předsednickým týmem nabízím změnu politického stylu strany. Budeme energičtější v prosazování našich názorů, postojů a politických řešení a pozice v konstruktivní opozici Věcem veřejným prospěje. Chci, abychom srozumitelněji propagovali naše výsledky, splněné sliby.“

Ve své řeči na Radka Johna navázala i Kateřina Klasnová, která připomněla, že Věcem veřejným se podařilo prosadit průlomové zákony a změny, které se roky odkládaly, jako například zákon o veřejných zakázkách nebo o trestně právní odpovědnosti firem. „Boj s korupcí by měl být i nadále jednou z našich klíčových priorit. Za neméně zásadní považujeme i zákon o rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu na kontrolu hospodaření obcí a krajů. Ve sněmovně předložíme také zákon o majetkovém přiznání a bezzubý vládní návrh zákona o zrušení anonymních akciích budeme korigovat našimi vlastními pozměňovacími návrhy,“ konkretizovala představy o prosazování programových priorit strany v Poslanecké sněmovně Kateřina Klasnová.

Své vize nastínili ve svých projevech i další členové předsednického týmu. „Rád bych viděl jednotné vedení strany a jednotnou členskou základnu. Pak jsou všechny problémy, které před námi leží, nicotné a řešitelné,“ uvedl Jiří Kohout.

Podle Petra Skokana je důležité, aby vedení strany trpělivě vysvětlovalo politiku strany veřejnosti. „Musíme hledět dopředu, krajské a senátní volby nám ukážou, jak na tom jsme. Je třeba rozpomenout se na naše ideály a zmobilizovat svoje síly, jak se sluší na parlamentní stranu. Když se nenecháme otrávit, můžeme začít zase vyhrávat,“ řekl.

O směřování strany, ale i celé země promluvil také Tomáš Jarolím. „Je čas zorat, zasít a sklízet, destrukce sama o sobě nestačí. Nejdůležitější je najít schopné lidi a motivovat je ke společné práci. Vnitrostranické rozpolcení je už minulostí, poučme se z ní, ale nežijme minulostí. Potřebujeme řád a systém, který dá ideám směr a cíl,“ uvedl ve svém projevu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama