Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2022 8:39:00

Workoutové hřiště u Domečku vítězem projektu Náš VALMEZ

Workoutové hřiště u Domečku vítězem projektu Náš VALMEZ

V pondělí 31. října vyvrcholilo hlasování v letošním ročníku participativního rozpočtu Náš VALMEZ. Zapojilo se do něj celkem 1 341 občanů, kteří svými hlasy rozhodli o projektech, jimiž valašskomeziříčská radnice ozdobí veřejný prostor.

Občané do druhého ročníku přihlásili 16 projektů s tím, že stanoveným pravidlům vyhovělo 7 z nich. Tyto postoupily do veřejného hlasování na webu www.nasvalmez.cz. „Do ankety se zapojilo celkem 1 341 hlasujících, kterým není podoba veřejného prostoru v našem městě lhostejná a to nás moc těší. Opět jsme si tak potvrdili, že participativní rozpočet Náš Valmez má rozhodně smysl,“ neskrýval spokojenost starosta Robert Stržínek.

Letošním vítězem se nakonec stal projekt Workoutové hřiště u Domečku, který přihlásil David Hladil. „Získal celkem 1 088 hlasů a dokázal, že i když projekt v jednom ročníku neuspěje, může zvítězit v tom následujícím. Areál našeho Střediska volného času Domeček se tak rozroste o další sportovní prvky,“ pokračoval s úsměvem Robert Stržínek.

Celkem mohl každý hlasující mezi finalisty rozdělit tři kladné a jeden záporný hlas, které rozhodovaly o konečném pořadí. Na realizaci vítězných projektů má radnice v rozpočtu pro příští rok vyčleněnu částku dva miliony Kč, přičemž maximální náklady na uskutečnění jednoho z nich byly stanoveny na 500 tisíc Kč. „Vzhledem ke konečnému pořadí se tak realizace do konce června 2024 dočkají první čtyři nejúspěšnější projekty. Velké poděkování ale patří všem finalistům a také hlasujícím,“ uzavřel starosta Stržínek.

Konečné pořadí:

1. Workoutové hřiště u Domečku (David Hladil) – 1 088 hlasů
2. Valmezské piknikoviště (Jan Kopřiva) – 870 hlasů
3. Revitalizace zeleně – kulturní dům Hrachovec (Radek Vaigl) – 368 hlasů
4. Vstupní brána do školy ZŠ Vyhlídka (Jana Vencálková) – 341 hlasů

5. Projekt dětského hřiště Juřinka (Ivana Marková) – 279 hlasů
6. Nový plot v úseku před domem č. 636 na Nádražní ulici (Milan Píša) – 136 hlasů
7. Workoutové hřiště na letním stadionu (Antonín Hořín) – 78 hlasů

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama