Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.11.2022 16:05:00

Petice proti zavádění nadstandardů ve zdravotnictví a proti dvojí kvalitě péče

Petice proti zavádění nadstandardů ve zdravotnictví a proti dvojí kvalitě péče

Sociální demokracie považuje výroky ministra Válka (TOP 09) o dvojí kvalitě péče pro miliardáře a bezdomovce za naprosto nepřijatelné.

Odmítáme rovněž návrhy ministra zdravotnictví na zavedení nadstandardů ve zdravotnictví. ČSSD proto začala dnešním dnem sbírat podpisy pod petici adresovanou Vládě ČR. Petici, která odmítá dvojí kvalitu zdravotní péče, naleznete v příloze.

Bezplatná zdravotní péče je garantovaná Listinou základních práv a svobod. Na základě veřejného pojištění má každý právo na ochranu zdraví - na bezplatnou zdravotní péči a zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon, který ale nesmí mít diskriminační povahu. “V nemoci či při úrazu trpíme všichni stejně. Upínáme se k lékařům a sestrám v naději, že nám pomohou a uleví. V tom jsme si jako lidé všichni rovni. A jako s rovnými se s námi musí zacházet!,” uvedla k důvodům sepsání petice místopředsedkyně ČSSD Daniela Ostrá.

„Sociální demokracii se vždy dařilo uhájit kvalitní a bezplatnou zdravotní péči. Občas to nebylo vůbec lehké. ODS, TOP09 a další pravicové strany se nikdy nevzdaly svého snu na zavedení nadstandardů ve zdravotnictví a tím pádem také dvojí kvality péče. Varovali jsme před tím. Teď ministr zdravotnictví Válek naše obavy potvrdil. Staré recepty jsou zpět,“ upozornil předseda ČSSD Michal Šmarda.

Nemůžeme jim v likvidaci bezplatné zdravotní péče bránit ve sněmovně. Ale můžeme zvednout lidi a dát hlasitě najevo, že tudy vláda jít nesmí!“ doplnil Michal Šmarda.

Proto Sociální demokraté začali v jednotlivých krajích se sběrem podpisů pod petici proti zavádění nadstandardů ve zdravotnictví a proti dvojí kvalitě péče. Vyzývají všechny, kteří se chtějí připojit a pomoci jim bránit jeden ze základních pilířů ohleduplné společnosti. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama