Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2022 17:08:00

Milovník dezinfa se čílí, že chce Evropa bojovat proti dezinformacím

Milovník dezinfa se čílí, že chce Evropa bojovat proti dezinformacím

Komentář na facebookovém profilu k Tomio Okamurovi.

 Milovník dezinfa se čílí, že chce Evropa bojovat proti dezinformacím. Nedivím se mu, má na tom postavenou část politické kariéry, takže mu přijde, jako by mu někdo bral„hračky“. Jenže ony to hračky nejsou.

Šíření nepravdivých informací dávno není neškodná hra na sbírání lajků. Je to nástroj hybridní války a v hybridní válce s Ruskem jsme už mnoho let. Sám o tom vím dost. To, co jsem zažil kolem odstranění sochy Koněva, zdaleka nebyli jen naštvaní lidi. Převládali poštvaní trollové.

Cílem hybridní války je používat překroucené nebo úplně smyšlené informace k podkopávání základů demokratických států, ke snižování jejich důvěry a k obracení veřejného mínění. Je naprosto správné, že Evropská unie během toho, kdy krom hybridní války zuří i ta konvenční, hodlá tyhle pokusy potírat. Z mého pohledu s tím teda přichází pozdě, ale aspoň něco.

A ne. To, že se po netu nebudou šířit smyšlené nesmysly není cenzura. To je obrana - a je to i obrana Česka, o které i Tomio tak rád klábosí. Nic jako právo na lež neexistuje a pokud je to lež, která nás ohrožuje, musíme se jí umět bránit. Cenzura je, když třeba blokujete diskuzi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama