Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2022 13:21:00

Noc, kdy nenávist získala podobu otevřeného násilí

Noc, kdy nenávist získala podobu otevřeného násilí

Komentář na facebookovém profilu k výročí Křišťálové noci

 Před 84 lety, večer 9. listopadu 1938, se odehrál jeden z obrovských rasových zločinů otevírající cestu k holocaustu. Nacistické ozbrojené složky, podporované zfanatizovanými lidmi, provedly násilné vypálení židovských synagog, modliteben i obchodů, a to nejen v Německu a Rakousku, ale i na čerstvě zabraném Československém území, v Sudetech.

Jen v Sudetech bylo vypáleno 37 synagog, na území celého Německa pak odhadem zhruba 350 synagog a 7500 obchodů. Židé byli fyzicky napadáni, byl jim ukraden a ničen majetek, spousta lidí toto státem podporované násilí zaplatila svým životem.

I tyto chvíle si musíme stále připomínat. Je nutné neustále opakovat, že tolerování verbálních útoků, dehumanizace skupin obyvatel a rostoucí nenávisti může vést k odporným činům, které jsou za hranicí lidskosti. I proto je potřeba odsuzovat všechny, kdo v naší společnosti plánovaně podněcují nenávist.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama