PhDr. Vladimír Pelc

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2022 18:48:45

Chudáci otloukánci z Vodičkova spolku

Chudáci otloukánci z Vodičkova spolku

Nedávno se veřejnost mohla dočíst jak je Vodičkův spolek, Český svaz bojovníků za svobodu, opět pronásledován. Tentokrát Ministerstvem obrany.

Podle jeho vedení je spolek v posledních letech pronásledován neustále. Je pronásledován odchody jeho četných členů (protože nesouhlasí s prací a politikou vedení spolku), je pronásledován tím, že se ze stejných důvodů ruší mnohé organizace a ze spolku členové odcházejí. Nebo dokonce zakládají organizace vlastní. Pronásledován byl mnohými, dnes už bývalými členy, kteří chtěli vědět, jak vedení nakládá se státními prostředky, proč je užívá zejména pro potřeby vedení spolku a účely odporující stanovám spolku; chtěli kupř. vědět, proč vedení nedodržuje stanovy, proč se státními prostředky (dotací ve výši 6,3 mil. Kč) plýtvá, proč je kupř. používá na platbu soukromých aktivit (třeba soukromého muzea…). Spolek je pronásledován i zlou Poslaneckou sněmovnou ČR, která mu neschválila dotaci (6,3 mil. Kč), protože nechce plýtvání státními prostředky podporovat.

Aktuálně je Vodičkův spolek pronásledován Ministerstvem obrany – ten totiž zrušil možnost spolku užívat státní (armádní) nemovitosti. Co pronásledován – doslova je prý persekvován.

Vodičkův spolek tvrdí, že Ministerstvo obrany vypovězením „memoranda o spolupráci“ prý „vykázala dvě desítky spolků od ministerského prahu“; tím patrně myslí oblastní organizace, kterým ministerstvo už neumožňuje užívat prostory ministerstva ke schůzování (přitom se jedná pouze o organizace v Opavě, Českých Budějovicích a Jihlavě). Ale hlavně: Vodičkův spolek nemá dvě desítky funkčních organizací, většina na papíře uváděných organizací je prázdných; v lepším případě mají jednoho dva členy, žádnou činnost nevykonávají, maximálně se čas od času zúčastní pietních akcí a dělají křoví na zasedání ústředního výboru.

Politické schéma – že Vodičkovu spolku ubližuje pravicenení pravdivé. Vodičkovu spolku ubližuje především jeho vedení.

Chováním vedení spolku jsou sociální mimikry, snaží se občanům ukazovat vlídnou tvář, předvádí své ublíženectví; to je strategie stručně charakterizovaná ve starém českém filmu Cesta do hlubin študákovi duše, kde student na otázku co jsou mimikry, odpovídá, že se ztratí. Vodičkův spolek chce, aby se z veřejného povědomí ztratil jeho negativní obraz. Proto se tváří demokraticky – opak je však pravdou.

Skutečnou tváří zobrazující podstatu vedení ČSBS je jeho mluvčí Ioannis Sideropulos. Ten už se demokraticky ani netváří. Není mluvčím, který by veřejnosti představoval a zprostředkoval činnost spolku; je faktickým reprezentantem jeho vedení. Představuje jeho intelektuální úroveň. Skutečná tvář Vodičkova spolku se zračí v jeho veřejných vystoupeních; prezentuje se vulgaritou, arogancí, drzostí; v jeho případě platí, že když nejsou argumenty, nastupuje sprostota. Ublíženecký postoj, předkládaný veřejnosti vedením spolku, se ve vyjádřeních I. Sideropulose mění ve sprostou aroganci; zejména tím Vodičkův spolek ztrácí zbytky společenské vážnosti. Smyslem je opovrhování spoluobčany, výsledkem neototalitní myšlení − kdo má jiný názor je idiot, v lepším případě hlupák a proto je možné a hlavně nutné ho vulgárně urážet, zesměšňovat. A tak I. Sideropulos o diskutujícím, věcně polemizujícím píše, že byl „udeřen do hlavy“, anebo že „smolí pamflety ve formátu polopravd a demagogií Josepha Goebbelse a fantaskního permanentního boje proti větrným mlýnům v duchu Miguela de Cervantese“, názorový oponent je „hyena“, či za „Yetti“ − to jsou jeho originální myšlenky (seriózní sdělovací prostředky takový obsah blokují, neseriózní je publikují; k tomu se propůjčují weby „Naše pravda“ a „iportal24.cz“). Nelze se pak divit, že tento spolek je všeobecně odmítán, odpor společnosti proti takovému jednání je pak pochopitelný a nemá nic společného s pravicí či s levicí, nýbrž je obyčejným odporem proti hulvátství.

A to se prý ministerstvo dopustilo dokonce individuální persekuce osobně pana Jaroslava Vodičky: Zakázalo mu totiž na veřejnosti nosit vojenskou uniformu. Nevím, nevím, jestli to Vodička přežije…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama