Mgr. Jaroslav Bžoch

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2022 21:37:00

Co bude následující krok, pokud Rusko označíme za teroristický režim?

Co bude následující krok, pokud Rusko označíme za teroristický režim?

Projev na 45. schůzi Poslanecké sněmovny 15. listopadu k usnesení Poslanecké sněmovny ke stupňující se agresi Ruské federace na Ukrajině a zločinům proti civilnímu obyvatelstvu.

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Vážená vládo, vážení kolegové, my už od února jsme svědky toho, co se na Ukrajině děje a čím více postupuje ukrajinská armáda na svém území, tím více jsme svědky zvěrstev, které tam ruská armáda napáchala. Jde o vraždy civilistů, jde o mučení, jde o znásilňování. Další věci, které se na Ukrajině dějí a které můžeme sledovat dnes, jsou - střelba, posílání raket na civilní cíle, ničení infrastruktury a ohrožování veškerého života, který na Ukrajině je. Tyto činy, které ruský režim předvádí, nemají za cíl nic jiného než zlomit ukrajinského ducha a jeho odpor v tom, jak se mu daří nadále postupovat na svém území.

Co se týče toho usnesení, my jako hnutí ANO - věřím, že většinově - s ním budeme souhlasit, odsoudit ruskou agresi a odsoudit zejména právě ty rozsáhlé útoky na civilní cíle, je, myslím velmi správné. Co se týče budu číslo čtyři, označit Rusko za teroristický stát, zde já si kladu několik otázek. Já osobně s tím nemám problém, protože to, co Rusko předvádí na Ukrajině, se dá jistě považovat za teroristické činy a Rusko lze označit jako teroristický stát, nicméně já osobně nejsem velkým fanouškem toho, aby plénum Sněmovny přijímalo jakékoliv rezoluce nebo usnesení, které žádný následující krok.

Tyto věci často dělá Evropský parlament a dělá je Rada Evropy, ale my nejsme Rada Evropy. A proto se chci zeptat, co bude následující krok, pokud Rusko označíme za teroristický režim - a znovu podotýkám, že já s tím nemám žádný problém - ale pokud bude Rusko označeno jako teroristický režim, ukončíme veškeré diplomatické vztahy s Ruskem? Stáhneme velvyslance? Nebo budeme sankcionovat například české hokejisty hrající v Rusku? Co budou ty následující kroky? Ještě stále odebíráme ruské palivo. Přestaneme ho odebírat hned ze dne na den? Protože pokud toto uděláme, tak tyto otázky by měly být zodpovězeny dopředu. A znovu říkám - já s tím nemám problém.

Poslední bod, kdy vyjadřujeme podporu a poděkování Vládě České republiky - i s tímto bodem se dá souhlasit. Já si myslím, že pokud nemůžeme vládu chválit za nic jiného, tak si zaslouží malé pohlazení s občas přimhouřeným okem za toto a je namístě jí poděkovat, když už nemůžeme poděkovat za nic jiného. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama