prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA, dr. h. c.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2022 15:45:00

Tuto diskusi považuji za svým způsobem absurdní

Tuto diskusi považuji za svým způsobem absurdní

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 16. listopadu 2022 k zákonu o právu na digitální služby

 Přeji dobrý den.

Já považuji tady tu diskuzi o tom, jestli vysokoškolské vzdělání má mít člověk, který vede dvě stě lidí, za svým způsobem absurdní, protože to, že je někdo dobrý programátor ještě vůbec neznamená, že je dobrý manažer. Jestli je někdo dobrý stavař, neznamená, že bude dobrý manažer. Proto taky jsou ty různé nadstavbové kurzy, které samozřejmě předpokládají vysokou školu aspoň v tom základě, to znamená na té informatice.

Tak, jak už tady bylo řečeno, my v podstatě neustále tu laťku jakýchsi povinností těch lidí, kteří mají řídit instituce, standardně tlačíme dolů, viz nejrůznější akreditační tělesa, (?) kterých dneska může dělat akreditaci kdekdo.

Takže mluvil úplně jasně, je zbytečné potom mít tedy ty vysoké školy přes informatiku a je to samozřejmě hloupost, čili je potřeba, aby manažer, který řídí dvě stě, tři sta lidí, a nemusí znát všechno z informatiky, ale měl by být kvalitní manažer, a na to jsou tady instituce, které v podstatě jsou na to už sto let nebo minimálně těch čtyřicet padesát let specializované.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama