Klára Kocmanová

  • Piráti
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2022 16:13:00

S Mladým Pirátstvem v pochodu za demokracii

S Mladým Pirátstvem v pochodu za demokracii

Komentář na facebookovém profilu k uplynulému týdnu.

 Další týden je za mnou, tentokrát plenární, kdy zasedáme ve sněmovně. Pondělí tradičně stráveno setkáními s vámi v kanceláři v Kutné Hoře. Řešili jsme například podporu jedné kulturní akce pro děti, která proběhne v prosinci - hodně se na ní těším. Do pozdního večera jsem pak s kolegy pracovali na připomínkách k zákonům týkajících se životního prostředí.

Úterý začalo pracovní snídaní s pirátským náměstkem na ministerstvu kultury Ondřejem Chrástem a řešili jsme, co nás v oblasti kultury čeká v příštím roce. Pak už se rozeběhl klasický program plenárního týdne - schůzka poslaneckého klubu, tiskovka a jednání sněmovny. Tentokrát jsme mimo jiné úspěšně přehlasovali prezidentské veto novely rozpočtu, což podle všeho byl spíš takový šťouchanec od prezidenta Zemana za to, že jsme mu seškrtali peníze na správu Lánské obory. Důvodem pro škrty bylo, že oboře šéfuje pravomocně odsouzený korupčník.

Také jsme schválili usnesení, ve kterém jsme odsoudili metody Ruska na Ukrajině jako teroristické a vyjádřili jsme podporu Janu Lipavskému v jeho úsilí zřídit zvláštní tribunál, který vyšetří zločiny, kterých se ruský režim na Ukrajině dopouští.

Ve středu jsme schválili zřízení Digitální informační agentury, která konečně posune digitalizaci v ČR dopředu. Doklady v mobilu už v příštím roce!  Také jsme posunuli do dalšího čtení zjednodušení stavby malých slunečních a větrných elektráren 

Čtvrtek, 17. listopad. Společně s Mladé Pirátstvo jsme se připojili k pochodu za demokracii. Vždycky mě nabije, když se jdu podívat na Národní třídu a Mezinárodní den studentstva si tam připomenu. Studenti totiž hýbou našimi dějinami!

Páteční schůze je hlavně ve znamení zastropování výnosů výrobců elektřiny v legislativní nouzi. Tím ještě ale s energetickými zákony do konce roku nekončíme. A je to dobře, protože je potřeba dohnat, co se tu dlouhé roky zanedbávalo - například novela ke komunitní energetice, která se konečně připravuje a snad již brzy projde v legislativním procesu dál. Byl by to velký krok vpřed k větší energetické nezávislosti a udržitelnosti. Mrzí mě, že tenhle zákon nepředložila již minulá vláda a vzniká až teď. Komunitní energetika totiž funguje v zahraničí už několik let. Ale asi lepší pozdě, nežli ještě později.

Příští týden bude výborový, tedy budeme jednat ve výborech a komisích. Bude taky čas na různé semináře a kulaté stoly a posouvání dlouhodobé agendy dopředu.
No a o víkendu plánuju být s rodinou, hrozně moc se těším na neteře, už jsem je opravdu dlouho neviděla. Co budete dělat vy?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama