Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2022 10:21:00

Musíme si pomáhat

Musíme si pomáhat

Informace na facebookovém profilu k potravinovým, oděvním a nábytkovým bankám

 To byl název kulatého stolu, ze kterého mám obrovskou radost.?? Podařilo se totiž doslova „dostat k jednomu stolu“ zástupce potravinových bank, oděvních bank, nábytkových bank, Hospodářské komory ČR, ministerstva financí, ministerstva práce a sociálních věcí a ministerstva zemědělství.

To je podle mě základ dobré, ale hlavně nutné budoucí spolupráce. Počet lidí, kterým je nutné pomoci, totiž vzrostl výrazně již během covidu a nyní se především vinou energetické krize ještě zvýšil. Potravinové a další banky se ale při přijímání darů především od velkých obchodních řetězců dostávají do složitých situací.

A tady je důležitá úprava některých právních norem. Někdy totiž efektivnější činnosti těchto organizací brání například daňové zákony. Jedním z důvodu, proč jsme uspořádali tuto dnešní diskusi, je hledání cest, jak tuto situaci zlepšit.

Potravinové, ale i oděvní a nábytkové banky poskytují pomoc hlavně seniorům, matkám a otcům samoživitelům a obecně rodinám, které se z různých důvodů dostaly a dostávají do krizových situací. Proto si myslím, že by jim stát a jeho zákony neměly házet klacky pod nohy, ale naopak vytvářet takové prostředí, aby se pomoc rychle dostala tam, kde je třeba. Společně na tom budeme pracovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama