MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2022 16:57:00

Přečtěte si stenozáznam, co jste tady řekla

Přečtěte si stenozáznam, co jste tady řekla

Projev na 46. schůzi Poslanecké sněmovny 25. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zrušení evidence tržeb

 Děkuji za slovo. K paní Mračkové Vildumetzové, prostřednictvím paní předsedající.

Já znám programové prohlášení vlády, ale vy si přečtěte stenozáznam, co jste tady řekla. Vy jste reagovala na něco, co tady nezaznělo, a faktická poznámka má sloužit k tomu, abyste zareagovala na něco, co tady zaznělo, takže vy jste řekla tezi a proti ní jste řekla antitezi, přitom ta teze nebyla podložena tím, co říkal pan kolega. Takže to je první věc.

Druhá věc. Já jsem to tady vysvětloval a to, že se díky EET vybraly peníze, to se vybraly peníze na daních, to je jasné, ale jestli to bylo navíc kvůli EET, to nikdy nikdo neprokázal a nikdy to ani analýza Ministerstva financí nepotvrdila! Takže to neříkejte. Vy si vždycky vymyslíte nějakou věc a pak tady začnete tvrdit něco jiného. A začnete, že tady někdo řekl něco, co nikdo neřekl, a to zpochybníte. To je slaměný panák. To není nic jiného! To nemá žádnou logiku!

A já už pak přestanu vystupovat, protože některé věci musí člověk vzít tak, jak jsou, že buď používáme logiku, nebo ne. A je to stejné, jako když řeknete, jak to je s naftou, že to je málo, ale přece tady šlo o to, jak to je v Maďarsku, a Maďarsko jste dávali za příklad. Opět uhýbáte od toho, co je, a vždycky si najdete něco bočního, ať je to ta reakce na to, ale kdyby něco...

A musím také na paní kolegyni Balaštíkovou. Hlas lidu není hlas boží. Jsme v zastupitelské demokracii, a když tam dáme, jestli má být znárodněn Agrofert, třeba by tam bylo také 70 %. To nevím. Ale myslím si, že takhle se v politice rozhodovat nedá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama