doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2022 20:15:00

Rozdělme to na velké a malé

Rozdělme to na velké a malé

Projev na 46. schůzi Poslanecké sněmovny 25. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zrušení evidence tržeb

 Krátká reakce na pana poslance, pana předsedu Kučeru. Pane poslanče, prostřednictvím paní předsedající, to rozdělme na ty velké a malé. U těch velkých, kteří chtějí nějaký systém kontroly, tak tam v zásadě máte pravdu, oni si můžou nastavit nějaký svůj vnitřní systém. K tomu asi nepotřebují elektronickou evidenci tržeb, ale to nebylo to nejpodstatnější. Oni si skutečně můžou něco vytvořit vlastního. Těm velkým vadí to, že musí vše vykazovat řádně a pak kdokoliv si může otevřít, anebo pokračovat ve své činnosti a nemusí vykázat řádně. To je to, co jim vadí, ne to, že si neumí nastavit svůj vlastní systém.

A u těch malých, nezlobte se, ale nemáte pravdu. Z těch sedmi asociací, svazů, vezmu ty tři, které hájí zájmy těch malých, což je Asociace českého tradičního obchodu, Asociace malých a středních podniků a živnostníků a Hospodářská komora. Jednoznačně řekli, že to chtějí. Takže nikoliv pouze ti velcí, které zase hájí Svaz průmyslu, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů a tak dále. Ale jasně to řekli i zástupci těch malých. Nic víc, nic míň.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama