Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2022 17:14:00

Funkce se nemají obsazovat na základě pohlaví či rasy a etnika

Funkce se nemají obsazovat na základě pohlaví či rasy a etnika

Komentář na facebookovém profilu k plánu EU na zavedení genderových kvót ve firmách

 Evropská unie nám vnucuje další šílenost. Genderové kvóty na ženy ve firmách. Postavme se proti diktátu Bruselu! Podle hnutí SPD se nemají funkce kdekoli obsazovat na základě pohlaví či rasy a etnika, ale na základě kvality a schopností uchazeče. Navíc biologické rozdíly mezi pohlavími existují a šílená genderová ideologie ani kvóty přírodu nezmění. Navíc toto rozhodnutí prošlo naprosto potichu bez celospolečenské debaty. Všimli jste si, že by to měly některé strany jako důležité předvolební téma? Takto se rozhoduje v EU: potichu a za zády voličů! Hnutí SPD odmítá sluníčkářský neomarxismus i diktát Bruselu!

Pokud tuto věc podporuje vláda Petra Fialy, která se hlásí jakoby naoko ke konzervatismu a pravici (premiér Fiala je katolík, předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda též, čestný předseda TOP 09 Schwarzenberg také a lidovci mají křesťanství v názvu), je to další podraz na voliče.

Jak informoval idnes.cz, evropské firmy obchodovatelné na burze by měly mít od roku 2026 na pozicích v dozorčích radách alespoň 40 procent žen. Firmy mohou také usilovat o dosažení 33procentního podílu v případě všech pozic v řídících a dozorčích orgánech. Shodli se na tom zástupci členských zemí a Evropského parlamentu. Takže z toho vyplývá, že to podporuje i vláda Petra Fialy.

Za nedodržování kvót budou hrozit postihy, mezi nimi i finanční pokuty. Jednotlivé státy si však budou určovat postihy za nedodržování směrnice samy…

Hnutí SPD odmítá, aby jakékoli funkce byly povinně obsazovány na základě jakýchkoli kvót-rasových, etnických, pohlavních či genderových. Rozhodovat mají pouze schopnosti a rozhodovat mají vlastníci podniků či ve státní správě se má rozhodovat na základě objektivních kritérií hodnocení schopností. Když si nějakou soukromou firmu založí ženy, ať mají klidně sto procent žen ve vedení, ale musí jít o dobrovolné rozhodnutí, nikoli zákonnou povinnost a diktát Bruselu! Mnohé ženy navíc dávají přednost rodině a dětem před kariérou. Na tom přece není nic špatného! Naopak. Tyto ženy jsou obrovským přínosem pro společnost. Jsme pro rovnost mužů a žen před zákonem, ale odmítáme sociální inženýrství a genderový neomarxismus!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama