prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2022 10:54:00

Psychická pohoda je při léčbě dětských pacientů zásadním faktorem

Psychická pohoda je při léčbě dětských pacientů zásadním faktorem

Informace na facebookovém profilu k otevření domu pro rodiny dlouhodobě hospitalizovaných dětí v pražském Motole

 Podpora a přítomnost blízkých je při léčbě vážných onemocnění zásadní, u dětských pacientů to platí dvojnásob. Obzvlášť pokud v nemocnici tráví týdny a měsíce. Proto mi slavnostní otevření domu pro rodiny dlouhodobě hospitalizovaných dětí ve Fakultní nemocnici v Motole udělalo opravdu velkou radost.

O ubytování v novém domě mohou požádat rodiče dětí hospitalizovaných na všech dětských klinikách. Zákonný nárok mají rodiče dětí do šesti let. Ve vyšším věku je potřebné doporučení ošetřujícího lékaře a souhlas zdravotní pojišťovny.

Celý projekt vznikl díky podpoře nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda. Rovněž děkuji FN Motol, která dlouhodobě podporuje přítomnost rodičů při léčbě dětských pacientů s vážnými onemocněními. Jako lékař vím, že psychická pohoda je zásadním faktorem při léčbě dětských pacientů. Nejen ti onlologičtí totiž prochází zkouškou, se kterou se obtížně vyrovnává dospělý člověk, natož dítě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama