Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2022 19:37:00

Dezinformátoři spoléhají na to, že jim všechno projde. Neprojde

Dezinformátoři spoléhají na to, že jim všechno projde. Neprojde

Komentář na facebookovém profilu k soudu s bývalým předsedou KSČM Vojtěchem Filipem.

 Vojtěch Filip, bývalý předseda KSČM, se dnes omluvil, že mou rodinu pomlouval a tvrdil, že byl v naší rodinné historii příslušník gestapa. Nebyl. Byla to sprostá lež.

Jsem rád, že jsem mohl alespoň jednomu šiřiteli fake news u soudu vysvětlit, co je svoboda slova, že fakt negarantuje právo na lež a že neznamená naprosto bezuzdnou možnost šířit jakýkoli výmysly.

Soudil jsem se proto, že se lži pana Filipa dotýkaly mojí rodiny, ale taky proto, že je prostě správný si tyhle věci nenechat líbit. Dezinformátoři spoléhají právě na to, že jim všechno projde, že si můžou hlásat sebevětší nesmysl a pak se ohánět ústavou, kterou nechápou.

Musíme dávat jasně najevo, že umíme rozlišit mezi názorem a lží. Lež je to, co šířil Vojtěch Filip, pravda je ta, že se za to dnes omluvil a můj názor je, že se omluva od komunisty bude dobře vyjímat v dokumentech pro příští generace. Upřímně doufám, že kdokoli by se dostal do podobné situace, nenechá lež být. Stojte si za pravdou, soud se sice vlekl, ale má to smysl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama