Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2022 21:47:00

Jste strašní pokrytci a ono se vám to jednou vrátí

Jste strašní pokrytci a ono se vám to jednou vrátí

Projev na 47. schůzi Poslanecké sněmovny 29. listopadu 2022.

Díky, mně ty dvě minuty stačí. Já jsem poslouchal pečlivě paní ministryni. Ta slova byla zvláštní, taková jako kdybych už je někdy slyšel už to tady někdy bylo - takové ty pobyty těch vojsk a tak dále. Akorát ty osoby a obsazení byly jiné. No možná, že ti vojáci třeba co tady budou na té Libavě opráší ty kryty, co tam vykopali jejich dědečkové a otcové v minulosti, takže to mají dobrý, že se tam rychle najdou.

Poznámku k panu zpravodaji. Víte, vy si berete do úst Srbsko. Srbsku ukradla veřejné zahraniční politika států Evropské unie a Spojených států ukradla Srbsku území. Nejdřív byla tak zvaná operace, která se jmenovala myslím Milosrdný anděl. Jamie Chain, mluvčí NATO, vždycky říkal, že to je operace, tedy nebylo to vyhlášení války. To je velmi podobné tomu, co se děje dneska na Ukrajině. Čili NATO nevyhlásilo válku Jugoslávii, ale vybombardovalo ji, zlikvidovalo její energetickou infrastrukturu grafitovými bombami, házelo na lidi kazetové bomby, střílelo střely s ochuzeným uranem a nikdo to dodneška z vás neodsoudil jako zločin válečný. A já bych to odsoudil stejně jako se dějí dneska válečné zločiny na Ukrajině, tak já bych odsoudil i tento válečný zločin. To vás nenapadlo.

Potom z jakéhosi rozhodnutí vznikl jakýsi stát Kosovo, jako bychom my severní Čechy vrátili Němcům a řekli, že tam budou zase Sudety. Vy jste totiž strašní pokrytci. Promiňte mi to, že budu takhle upřímný, ale mně to prostě nedá. Já vám chci říct, že jste strašní pokrytci a ono se vám to jednou vrátí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama