Ing. Petr Vrána

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2022 9:15:00

Předmostí má nové koše na psí exkrementy

Předmostí má nové koše na psí exkrementy

Jejich pořízení si odhlasovali občané

Nové koše na psí exkrementy se staly prvním hmatatelným výsledkem, který vzešel z vítězných návrhů participativního rozpočtu. Jsou instalovány v místní části Předmostí a už teď je mohou majitelé psů využívat. Další projekty, které si odhlasovali sami Přerované, se připravují. „Občané letos v létě rozhodli, že chtějí kromě košů také mobilní kino, zelené autobusové zastávky a rozhlednu na Čekyňském kopci – to vše za milion a půl,“ připomněl výsledek prvního ročníku participativního rozpočtu přerovský primátor Petr Vrána. 

Koše na psí exkrementy, instalované zejména v Předmostí, navrhla občanka Jitka Majerová. A město Přerov v těchto dnech hlásí – splněno. „Do lokality jsme umístili jedenáct nádob. Cena za pořízení, montáž a vstupní nákup sáčků do zásobníků byla necelých 100 tisíc korun,“ informoval náměstek primátora Miloslav Dohnal. Koše se nacházejí v ulicích Dr. Milady Horákové, U Pošty, Pod Skalkou, Prostějovská, Teličkova, Hranická - a také na prostranství u Mamutí stezky a u cihelny.

Zelená zastávka, jejíž součástí by byla konstrukce na popínavé rostliny, se rovněž připravuje. Navrhovatel ji chtěl v Palackého ulici – a když se osvědčí, tak i na dalších místech. „Jedná se o lokalitu, která je v ochranném pásmu památkové zóny a nachází se v těsné blízkosti nově vybudované cyklostezky, tudíž je třeba řešit i problematiku ve vztahu k zárukám. Jakmile budeme mít veškerou legislativu připravenou, tak s výstupem seznámíme autora návrhu. Věřím, že průběhu roku 2023 zelenou zastávku zrealizujeme,“ řekl Petr Školoud z přerovského magistrátu. Také pořízení mobilního kina už úředníci a pracovníci Kulturních a informačních služeb města Přerova projednávali s Přerovanem, který vítězný návrh podal. „Dohodli jsme se, že na jaře kino pořídíme a připravíme program na první sezónu. Chceme také probrat možnosti, kde by se filmová představení pod letní oblohou konala,“ uvedla Daniela Novotná z přerovského magistrátu.  Posledním a finančně nejnáročnějším projektem je stavba rozhledny na Čekyňském kopci, která byla navržena za částku 500 tisíc korun. Radní ovšem ještě před hlasováním občanů schválili záměr stavby rozhledny v této lokalitě za předpokládanou cenu 5 až 8 milionů korun, takže se aktuálně jedná o této velkoryseji pojaté variantě. 

Participativní rozpočet, který nese název „Chci v Přerově“, začal letos 7. března sběrem nápadů od Přerovanů. Následovalo veřejné projednávání a nakonec hlasování, v rámci kterého Přerované vybírali z třiadvaceti návrhů.   

Foto: Participativní rozpočet ukázal, co si Přerované ve městě přejí. Z třiadvaceti návrhů si zvolili rozhlednu na Čekyňáku za 500 tisíc korun, zelené autobusové zastávky za 450 tisíc, pořízení mobilního kina za 350 tisíc a koše na psí exkrementy za 90 tisíc. Ty už jsou na svých místech. Nacházejí se v ulicích Dr. Milady Horákové, U Pošty, Pod Skalkou, Prostějovská, Teličkova, Hranická - a také na prostranství u Mamutí stezky a u cihelny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama