Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2022 11:33:00

Válka na Ukrajině je také o našem osudu

Válka na Ukrajině je také o našem osudu

Komentář na facebookovém profilu k nutnosti pomoci Ukrajině

 Tomáš Pojar, zahraniční poradce pana premiéra, poskytl interview pro iDnes s titulkem “Čím budou hranice Ruska od nás dál, tím lépe.” A má pravdu. Ale ani on nedokáže posunout Českou republiku byť jen o milimetr dále na západ.

To znamená, že naše pomoc při obraně Ukrajiny je v životním zájmu naší republiky a celého okolního světa. Není to nezištná pomoc a solidarita. Ve skutečnosti jde o naše životy, naši svobodu, o to, aby se ruská říše nepřibližovala blíž a blíž k naším hranicím.

Měli bychom si všichni co nejdříve uvědomit, že válka na Ukrajině je také o našem osudu. Už Václav Havel v roce 2008 poznamenal, že tragédie Rusů spočívá v tom, že “po mnoho staletí existuje takový ruský problém, že Rusko přesně neví, kde začíná a kde končí. I když je to největší země světa, má přesto pocit, že je taková trochu malá a že ji ohrožují i nepatrní sousedé, které kolem sebe má“.

Kdyby se jim podařilo znovu získat Ukrajinu, další na řadě bude Pobaltí, Polsko, Slovensko a hned potom my.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama