Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2022 9:15:00

ČSSD promarnila možnost návratu do pražské politiky

ČSSD promarnila možnost návratu do pražské politiky

Předseda pražské organizace hnutí ANO a pražský zastupitel Ondřej Prokop vystoupil jako host se svým proslovem k delegátům sjezdu ČSSD.

 Ve svém projevu zdůraznil, že s poklesem životní úrovně Pražanů v posledních letech vyvstala větší potřeba autentické levicové strany, a to i v zastupitelstvu hlavního města. Svou šanci však ČSSD v nedávných volbách podle něj nevyužila.

„Předpokládám, že budete dnes bilancovat a hledat důvody proč sociální demokracie zmizela z politické mapy Prahy. V celé naší zemi chybí autentická levice, kterou jste právě vy představovali. A já se ptám proč,“ uvedl Prokop s tím, že lidé v současné situaci potřebují fungující záchrannou síť a je škoda, že v posledních volbách pražská ČSSD svou šanci propásla.

Důvodem je podle něj to, že sociální demokraté se během kampaně pro něj zcela nepochopitelně rozhodli usilovat o hlasy voličů Pirátů, Zelených a Prahy Sobě, místo aby se drželi svých původních myšlenek demokracie se sociálním rozměrem. Vzdali se tak své identity a šance na návrat.

„V této době, kdy jsou hodnoty a tradice válcovány aktivistickými a progresivistickými nesmysly, je extrémně důležité držet se tradičních hodnot a pilířů, na kterých jsme stavěli naši zemi,“ dodal Prokop s tím, že ČSSD jako strana, která vznikla v 19. století a od té doby zastupovala manuálně pracující třídu, by neměla chybět.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama