PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2022 15:40:00

Zítra novela Stavebního zákona ve Sněmovně

Zítra novela Stavebního zákona ve Sněmovně

Komentář na facebookovém profilu k novele Stavebního zákona.

 Novela stavebního zákona!

Zítra projednává Sněmovna naši novelu stavebního zákona. Původně hrozil Babišovou vládou schválený obávaný a všemi zavrhovaný Nejvyšší stavební úřad a jeho pyramidové soustavy krajských stavebních úřadů. Ten byl na sílu prosazen za mé předchůdkyně Kláry Dostálové.

My vrátíme rozhodování blíže lidem. Většina si bude moct vše vyřídit na svém stavebním úřadě. Mnoho staveb se také dostane do volného režimu. Například mít solární panely na střeše nebo novou elektrárnu využívající obnovitelné zdroje energie bude výrazně jednodušší než dnes.

Celá novela stavebního zákona byla opakovaně a široce konzultována jak s profesními komorami a svazy, tak i se zástupci samospráv. Jsem přesvědčený, že po této novele bude stavební řízení v

České republice konečně na vysoké úrovni, a to i díky úředníkům, kteří budou rozhodovat se znalostí místního prostředí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama