Ing. Roman Kubíček, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2022 13:39:00

Každý starosta obce musí být svým způsobem ekonom

Každý starosta obce musí být svým způsobem ekonom

Projev na 48. schůzi Poslanecké sněmovny 14. prosince 2022 k zákonu o podpoře sportu

 Dámy a pánové,

já bych se vrátil k tomu, proč byla Národní sportovní agentura založena. Byla založena tak, aby se velmi rychle v nějakých programech peníze dostaly k jednotlivým uživatelům jednotlivých dotací.

Co se týká té dozorčí rady, já jsem si nevšiml, že by to byla dozorčí rada německého typu, to znamená, je to dozorčí rada klasická, která kontroluje hospodaření Národní sportovní agentury. To je první. A já tady nechci předjímat, jestli tam mají, či nemají být politici, pokud to budou ekonomové, pro mě je to naprosto v pořádku.

Můžu říct, že asi nebudu tady dalece od toho, že každý starosta obce svým způsobem musí být ekonom, takže v tomto případě nemám žádnou výhradu. Ale co mně teda úplně vadí, tak je ta suma peněz, která do Národní sportovní agentury přišla.

Byl nějaký cíl, který říkal, že se budou ty prostředky navyšovat, a základem bylo to, aby se dostaly prostředky k těm nejmenším oddílům a aby se prostředky dostaly na velké investiční akce, které ty obce nejsou ze svých peněz schopné vůbec nějakým způsobem pokrýt.

Trošku se od toho upustilo a já uznávám, protože jsem nějakým způsobem seděl v Národní radě pro sport a řešili jsme spoustu věcí, že to byl porod těžký a vlastně nedokonaný. Takže některé věci určitě kvituji a některé věci, hlavně týkající se přidělených financí, jsou pro mě hlubokým zklamáním.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama