Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2022 13:06:00

Mikulášek získá speciální ortézy. V aukci se vybralo téměř 64 tisíc

Mikulášek získá speciální ortézy. V aukci se vybralo téměř 64 tisíc

Na speciální ortézy, které pomůžou malému Mikuláškovi chodit, se podařilo vybrat 63 700 korun.

Aukce limitované dvanáctileté slivovice, podepsané slavnými osobnostmi z Moravy, byla součástí oslav výročí 1200 let od první zmínky o Moravanech. Předání šeku se uskutečnilo ve středu 21. prosince 2022 na Moravském náměstí v Brně.

Dražba trvala týden, skončila v pondělí 19. prosince 2022. Za více než deset tisíc se vydražila slivovice s podpisem střelce Jiřího Liptáka, osm tisíc přihodili zájemci o autogram herce a režiséra Ondřeje Sokola a na pomyslné třetí příčce se umístila lahev s obrázkem Mikuláška Raka – se sedmi tisíci korunami. „Jsme moc rádi za jakoukoliv pomoc a ani jsme nedoufali, že se podaří vybrat tolik. Mnohokrát děkujeme,“ prohlásila maminka chlapce Anna Raková.

Děkujeme všem dvanácti ambasadorům, kteří se zapojili: Jiřímu Liptákovi, Ondřeji Sokolovi, Bolku Polívkovi, Jiřímu Procházkovi, Martině Sáblíkové, Přemkovi Forejtovi, Richardu Krajčovi, Aleši Zbořilovi, Evě Podzimkové, Martinu Žufánkovi, Daniele Drtinové a samotnému Mikuláškovi Rakovi. „Moc díky všem, že do toho s námi šli. Jestli tahle moravská slivovice pomůže Mikuláškovi, aby se postavil na nohy a třeba se proběhl, tak je to naprostá paráda,“ řekl jihomoravský hejtman Jan Grolich.

„Aukce Jihomoravského kraje a lihovaru Žufánek pomohla naplnit sbírku na Mikuláška a my můžeme hlásit SPLNĚNO! Ale nejen to. Jsme svědky obrovské vlny solidarity, která se k nám dostává ze všech koutů republiky. Během adventu se nám k dnešnímu dni podařilo vybrat i na další naše příběhy 800 tisíc korun. Je to neskutečná částka a my ze srdce děkujeme všem, kdo v tom lítají s námi! Zároveň bychom rádi využili zbývající adventní čas a splnili všechny letošní sny našich mladých sportovců,“ shrnula ředitelka Nadačního fondu Emil Kamila Zouharová. Na ostatní projekty nadace můžete přispět ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama