Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2022 16:29:00

V lednu se rozjede vyšetřování Twitter Files naplno

V lednu se rozjede vyšetřování Twitter Files naplno

Informace na facebookovém profilu k vyšetřování zásahů státních zaměstnanců do obsahu platforem v USA

 Dnes uplyne lhůta, v níž republikánští kongresmani ve sněmovním tzv. Oversight Committee požádali twitter (i fb) o dodání všech záznamů, které by mohly indikovat zasahování státních zaměstnanců do obsahu platforem. Doslova píší “to investigate whether US government officials have participated in supression and censorship of lawful speech in violation of US Constitution” - viz dopis ZDE.

Až se v lednu republikáni ujmou vedení výborů (protože ve Sněmovně mají většinu), rozjede se vyšetřování Twitter Files naplno, navzdory snahám tento skandál bagatelizovat a nálepku zlého cenzora naopak přilepit na čelo Muskovi.

Sledujme to pozorně. Jak v EU, tak v české administrativě sedí totiž nemálo byrokratů (na ministerstvech, ve zpravodajských složkách atd.), kteří jsou zjevně při chuti ořezávat, regulovat a glajchšaltovat svobodný tok informací, názorů, polemik. Přizvukuje jim část médií, kterým by se tato regulace (tj. omezení konkurence) líbila a také část neziskovek, které zase cítí peníze z grantů na “fact-checking” a boj proti “dezinfo”.

Tohle bude jeden z nejdůležitějších politických střetů nadcházejících měsíců a let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama