Michal Šmarda

  • SOCDEM
  • Nové Město na Moravě
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.01.2023 15:37:14

Češi si zaslouží rovnou a bezplatnou péči

Češi si zaslouží rovnou a bezplatnou péči

Komentář na facebookovém profilu ke zdravotní péči

Češi a Češky si zaslouží rovnou a bezplatnou péči (státu).

Rozsáhlý výpadek léků, který tuto zimu trápí především nemocné děti, trvá již několik měsíců. V kontrastu s touto závažnou situací ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) v tichosti připravuje dlouhý seznam zpoplatnění pro pacienty. Poslední podobnou snahu zastavil ještě za vlády Petra Nečase (ODS) Ústavní soud ČR. Nyní se však hrozba dvojí kvality péče stává opět velmi reálnou. A s tím, jakožto sociální demokraté, zásadně nesouhlasíme!

I přesto, že v současnosti nemůžeme této asociální politice bránit přímo ve sněmovně, připravili jsme společně s Odborovým svazem zdravotnictví a sociální péče ČR, Mladými sociálními demokraty, hnutím Budoucnost a spolkem Budoucí petici „Proti dvojí kvalitě ve zdravotnictví“.

Bezplatná zdravotní péče je na základě veřejného pojištění základním lidským právem.

Jsme proti vytváření nerovnosti! Jsme na straně lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama