PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2023 20:37:00

Jde to i s voličským průkazem

Jde to i s voličským průkazem

Komentář na facebookovém profilu k volbám prezidenta 2023.

 13. a 14. ledna jdeme volit prezidenta nebo prezidentku!

Pokud už teď víte, že budete muset odvolit mimo svoje bydliště, je nejvyšší čas pořídit si voličský průkaz. Samozřejmě to můžete udělat osobně nebo písemnou žádostí na obecním úřadu, ale trochu se u toho naběháte. (I písemná žádost musí mít ověřený podpis, takže cestě na úřad nebo poštu se nevyhnete.)

Ale jde to i elektronicky, rychle, bezpečně a z domova. Přes Portál občana a vaši datovou schránku!

Po přihlášení do Portálu občana vytvoříte žádost a zašlete ji na příslušný obecní úřad datovkou. Pozor! Doručena musí být do 7 dnů přede dnem voleb, takže čas máte už jen dnes a zítra. Naštěstí je to otázka pár minut.

Chtěl bych, aby taková jednoduchá digitální řešení byla dostupná pro co nejvíc služeb státu. Protože o čem jiném je digitalizace, než o rychlé a bezpečné komunikaci tam, kde dřív bylo nutné vystát frontu u přepážky.

A důležité je to i pro ty, kteří by chtěli volit ze zahraničí! A pozor: je potřeba si zažádat o průkaz pro obě kola voleb, pokud v obou volíte jinde než doma.

Uvidíme se u voleb!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama