PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2023 22:21:00

Nehledejme ideální modlu, taková neexistuje

Nehledejme ideální modlu, taková neexistuje

Pirátská strana dnes uzavřela anketu, ve které mohli členové a členky hlasovat, koho zvažují volit v lednové prezidentské volbě.

 Nejvíce hlasů získal generál Petr Pavel (37 procent), po něm ekonomka a někdejší rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová (30 procent), na třetím místě se umístil senátor a lékař Marek Hilšer (15 procent). Celkem se do ankety zapojilo 468 Pirátů a Pirátek.

„Prezidentská volba je nadstranická a přímá, jako Piráti nyní žádného kandidáta oficiálně nepodporujeme. Obdobně jako v roce 2018 chceme ale ukázat, jakým způsobem o nové hlavě státu smýšlejí naši členové a členky. Tedy koho zvažují volit a kdo je jim hodnotově nejbližší,” uvedl k anketě předseda Pirátů Ivan Bartoš.

„Pro Piráty je vhodným kandidátem či kandidátkou někdo, do prezidentského institutu vloží důstojnost, jakou si naše země zaslouží. Kdo bude místo rozdělování společnosti lidi spíše spojovat a ctít naši Ústavu a zákony. Člověk, který dovede respektovat i odlišné názory, naslouchat a vcítit se. Ale také být pevnou oporou a povzbuzením pro občany v náročných časech. Měla by to být férová, zodpovědná a vyspělá osobnost, která se nebude bát říkat někdy i nepříjemné pravdy, pokud mohou pomoci změnit věci k lepšímu. Nehledejme ale ideální modlu, taková neexistuje. Každý člověk má své chyby, podstatné ale je, jak se k nim dokáže postavit a poučit se,” dodal Bartoš s tím, že je klíčové, aby lidé k volbám přišli.

„Bez ohledu na to, kdo vyhraje, považuji za důležité, aby výsledek skutečně odrážel přání většiny lidí v naší zemi. Což je možné jen tehdy, pokud bude volit co nejvíce občanů. Prosím tedy všechny, aby přišli k volbám a demokraticky vyjádřili svůj názor. Každý jednotlivý hlas je podstatný a hraje svou roli. Přeji všem, aby měli u volby šťastnou ruku,” uzavřel Bartoš.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama