Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2023 12:22:00

Čas míru skončil. Musíme reagovat

Čas míru skončil. Musíme reagovat

Komentář na facebookovém profilu ke změně Ústavy.

 V případě ohrožení života a zdraví je rychlost zásadní. Čas míru skončil. Musíme reagovat, abychom mohli i nadále garantovat bezpečí země a našich občanů. Projednali jsme změnu v Ústavě České republiky.

Ruská válka na Ukrajině. Turbulentní události v Afghánistánu. Ohrožení pandemií. Příchod uprchlíků. To vše jsou události, které se našich občanů a naši bezpečnosti přímo či nepřímo dotýkají. A my potřebujeme pružně reagovat.

Proto jsme dnes projednali v prvém čtení ústavní změnu, která umožňuje vládě rozhodnout o vyslání a přijetí ozbrojených sil v případě ohrožení životů, zdraví, bezpečnosti nebo majetku v České republice. Při zachování dělby moci. Parlament bude mít právo rozhodnutí vlády zrušit.

Těžko si dovedu představit, že v případě ohrožení budeme svolávat Sněmovnu a Senát, abychom si popovídali o řešení. Ta prodleva dnů, ale i jen hodin, může být fatální. Vláda jako demokratický orgán s důvěrou Sněmovny je plně kompetentní rozhodnutí vydat. A to i vlády budoucí. Na bezpečnosti země s výjimkou SPD záleží všem stranám a hnutím. To je cesta k akceschopné armádě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama