Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2023 10:57:00

Reformy a úspory ve státní správě? Vláda radši zvýší daně

Reformy a úspory ve státní správě? Vláda radši zvýší daně

Reakce na facebookovém profilu na argument ministra financí Stanjury o zpřehlednění daní

 Za argumentem Zbyňka Stanjury o zpřehlednění daní se skrývá jediné, vyšší výběr. Šílené nápady minulé vlády, díky které mohlo mít pivo hned tři sazby, pochopitelně nikdo nechce, ale již teď je jasné, že všichni zaplatíme víc.

„Například se to týká snížené DPH u kadeřnic,“ řekl ČT předseda sněmovního rozpočtového výboru Josef Bernard (STAN). „Dnes, když už ty profese nemají úbytek tržeb vlivem omezování pohybu občanů, tak nemají ani nárok na sníženou sazbu DPH,“ vysvětlil.

To pochopitelně považujeme za nesmysl, profese s vysokým podílem ruční práce musí zůstat v snížené sazbě bez ohledu na cokoli. Celá tato poměrně zbytečná debata se rozjíždí z jediného důvodu. Vláda Petra Fialy neplní předvolební sliby, a o reformách a nezvyšování daní si tak můžeme nechat pouze zdát.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama