Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2023 21:57:00

Vystoupení premiéra si jednou lidé budou pouštět jako Milouše Jakeše

Vystoupení premiéra si jednou lidé budou pouštět jako Milouše Jakeše

Projev na 51. schůzi Poslanecké sněmovny 17. ledna 2023 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě

 Děkuji za slovo. Já to mám, musím rychle, protože mám na to dvě minuty.

Pan Havlíček tady reálně zkritizoval vystoupení české vlády. Jedno snad zapomněl říct nebo zdůraznit, že vystoupení českého premiéra si jednou lidé budou pouštět jako vystoupení Milouše Jakeše na Hrádečku. Český premiér nám tady zdůrazňoval, kolik máme plynu, že ho máme dost. Mluvil neustále dokola, kolik máme plynu v zásobnících, máme ho dost. Ani jednou nám neřekl, kolik ten plyn bude stát. Kolik bude stát v Děčíně, ve Varnsdorfu, v Rumburku? Kolik zaplatí za to ten koncový zákazník? Na to pan premiér vůbec zapomněl.

Slovo dost je o ničem. Přátelé, ministři české vlády nejčastěji používali ve svých vystoupeních o své činnosti slova: Ukrajina, Evropská unie, Spojené státy, Babiš, na toho abych nezapomněl, Babiš, a na konci byla Česká republika. No, jestli si takhle představujete skládání účtů? Snad s výjimkou pana ministra dopravy Kupky, který tady velmi srozumitelně a jasně mluvil o svém rezortu a mluvil o konkrétních věcech. Ale, přátelé, dost máme v České republice i třeba vozů Ferrari. Ale málokdo v něm jezdí. Aby to s tím plynem nebylo jako s tím Ferrari.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama