MUDr. Vladimír Zlínský

  • SPD
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2023 16:38:00

Demonstrace řídila Čína? Já myslel, že Rusko, jak jste říkali

Demonstrace řídila Čína? Já myslel, že Rusko, jak jste říkali

Projev na 51. schůzi Poslanecké sněmovny 18. ledna 2023 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě.

 Děkuji za slovo. Co se týká těch algoritmů, že nějakým způsobem ovlivňují veřejné mínění, to bych podepsal. Teď je samozřejmě otázka, kdo rozhoduje o tom, jakým způsobem se ty algoritmy budou používat. Nebude to zajisté jenom záležitost nějakých čínských nebo ruských vlivů, ale uvědomme si, kdo ovládá hlavní sociální sítě. Takže se na to podívejme i z tohoto hlediska.

Já bych jinak byl velmi opatrný v tom říkat, že nějaké demonstrace řídila Čína. Pro mě je to překvapení, to se dozvídám poprvé. Bylo nám řečeno, že demonstrace jsou proruští trollové, tak jsem předpokládal, že to spíš řídí Rusové, nikoliv Číňané. Samozřejmě, když takové informace slyšíme, tak by se to mělo doložit nějakými konkrétními důkazy. A pak se samozřejmě můžeme o tom nějakým způsobem podrobněji bavit.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama