Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2023 9:45:00

Tohle je práce, kterou má řešit Rakušan

Tohle je práce, kterou má řešit Rakušan

Komentář na facebookovém profilu k nárůstu kriminality

 Kriminalita v Česku za poslední rok narostla o 20 procent. Nemám rád bombastické titulky, ale tenhle mě zaujal. Proto jsem se na to podíval detailněji. Dvacetiprocentní nárůst je obrovské číslo. Rakušan se ale obhajuje tím, že je to v porovnání s rokem 2021, kdy platily covidové restrikce. Proto je podle něj jasné, že skok je velký. Fajn, to dává smysl. Co už ale dává menší smysl je, že oproti roku 2020, kdy už taky platily covidové restrikce, nárůst až tak obrovský není. Takže covidové restrikce odpovědí nejsou.

Policie za poslední rok řešila dvě hlavní věci. První byl nárůst nelegální migrace z Turecka přes Balkán. Tady jsem týdny upozorňoval na katastrofální situaci na východě země. A co dělal Rakušan? Zcela to ignoroval, protože ho plně zaměstnávali průšvihy v jeho zkorumpované straně.

Druhá věc byla legální migrace z Ukrajiny. A tady musím říct, že ani téměr po roce se Rakušan a ani vnitro nepoučili. Policejní prezident Vondrášek k počtu Ukrajinců u nás řekl: „Těžko soudit, kolik z nich se teď fakticky zdržuje na našem území. Odhady převyšují 300 tisíc lidí.“

Takže my jsme téměř ROK v situaci, kdy nevíme, přesně kolik lidí a jaké lidi v republice máme. A v podstatě nevíme ani kde přesně. Do kdy bude Rakušan používat výmluvu, že je to zcela nová situace? Po roce je to už trapné.

Od února loňského roku říkám, že pokud se bezpečnostní situace kolem legální migrace v Česku podcení, bude to mít obrovské negativní důsledky pro nás pro všechny. Tohle je práce, kterou má řešit Rakušan. Ne věšet pytle na budovu ministerstva.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama