Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2023 13:21:00

Děti jsou to nejdražší, co máme

Děti jsou to nejdražší, co máme

Komentář na facebookovém profilu k předškolnímu vzdělávání

 Senát bude projednávat Návrh doporučení Rady EU, který se týká předškolního vzdělávání a péče. Cílem je, aby se do roku 2030 účastnilo předškolního vzdělávání nejméně 96 % dětí ve věku od tří let do zahájení povinné školní docházky. Druhý cíl se týká nejmladších dětí, a to aby se do roku 2030 předškolního vzdělávání a péče účastnilo nejméně 45 % dětí mladších tří let.

S těmito cíli nesouhlasím. Pro dítě je nejdůležitější v prvních fázích vývoje být s maminkou a rodinou. Péče maminky a rodiny je do tří let nenahraditelná. Dítě se se situací v zařízení vyrovná, ale poznamená to kvalitu jeho života v následujících letech i dospělosti.

Matky, které se rychle zapojí do pracovního procesu, bývají ve stresu, aby zvládly zaměstnání a domácnost, to také na děti silně působí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama