Mgr. Radek Vondráček

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2023 19:57:00

Aktuálně ze stínové vlády

Aktuálně ze stínové vlády

Informace na facebookovém profilu z jednání stínové vlády hnutí ANO

 Zabývali jsme se návrhem vlády na změnu ústavy, která umožní vyslat ozbrojené síly do ciziny na ochranu života a zdraví, ohrožení majetkových hodnot nebo bezpečnosti České republiky na 60 dnů, a to bez souhlasu parlamentu. Jedná se o zásadní změnu v oblasti práva parlamentu a jeho kontroly nad válkou a mírem.

Návrh tohoto zmocnění je velmi obecné a široké, zvlášť když si uvědomíte, že život, zdraví a majetek jsou ve světě ohroženy v podstatě neustále a autoři v textu návrhu zapomněli napsat, že to má být ohrožení života a zdraví občanů České republiky.

Sporné je také to, že chybí podmínka souhlasu přijímacího státu. Nám by se asi taky nelíbilo, kdyby k nám někdo vyslal ozbrojené síly bez našeho souhlasu s tím, že jsou u nás ohrožené životy a zdraví lidí či majetkové hodnoty nějakého státu.

No čeká nás v poslanecké sněmovně zajímavá debata. Bohužel, zatím jediná odpověď pana premiéra na naše připomínky je, že jsme populisté. To se máme na co těšit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama