ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2023 10:36:00

Posilovat pravomoce vlády na úkor parlamentu? Raději ne

Posilovat pravomoce vlády na úkor parlamentu? Raději ne

Komentář na facebookovém profilu k návrhu změny Ústavy

 Velké emoce vzbudil návrh na změnu Ústavy týkající se vyslání vojsk na cizí území a souhlas s pobytem cizích vojsk na našem území. Politici z řad SPD to tradičně využili pro rozvíření paniky. Tak černobílé to ale není.

Česká republika je parlamentní demokracie. Volíme si zástupce ve dvou komorách a těm svěřujeme pravomoce. Vždyť ještě donedávna nám volili i prezidenta.

Je tedy nevhodné, aby se na úkor parlamentu posilovaly pravomoce vlády. Parlament by měl vždy sloužit jako pojistka vůči vládě. Není totiž žádoucí, aby jeden úřad držel veškeré pravomoce.

Je jedno, jestli se jedná o návrhy ANO, nebo ODS a TOP09. Principy, na kterých naše země stojí, bychom měli respektovat a rozvíjet všichni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama