Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2023 11:20:00

Velmi, velmi, velmi zajímavé

Velmi, velmi, velmi zajímavé

Reakce na facebookovém profilu ke korupčnímu skandálu na Ukrajině

 Hlavní otázka: proč Zelenskyj začal s masivními čistkami právě nyní, uprostřed válečné vřavy?

Korupční causy tam nepochybně jsou, v tomto ohledu není třeba si o Ukrajině dělat iluze, mezinárodní žebříčky mluví jasně. Ale je to jediný důvod, proč zrovna teď? Napadají mě minimálně dva další:

Jednak v mimořádných situacích jako je válka se lépe zdůvodňují a realizují mimořádná opatření. A obvinění z korupce slouží v těch divočejších, zejména východních režimech jako populární důvod k zneškodnění politické konkurence. Ostatně to známe i z historie.

Také mohl přijít vzkaz “dělejte s tím něco” ze Západu, konkrétně z USA, kde se mění atmosféra na pravici. Po podzimních midterms se víc ozývá sice nevelká, leč hlasitá “trumpovská” část republikánů, kritizující výši i metody americké pomoci Ukrajině.

Vyplatí se sledovat, jak to bude pokračovat, jak hluboko to půjde a kde to skončí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama