Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2023 18:46:00

Prostě prostor nebýt jen ekonom a úředník, ale i lídr vzdělávání

Prostě prostor nebýt jen ekonom a úředník, ale i lídr vzdělávání

Komentář na facebookovém profilu k příjemně strávenému středečnímu dni.

Středeční odpoledne jsem se věnoval vzdělávání. Navštívil jsem Univerzitu Karlovu a její rektorkou Milenu Králíčkovou. Hovořili jsme o podpoře excelence, reformě doktorského studia, autonomii VŠ i aktuálních problémech s financováním. Otevřená debata, za kterou moc děkuji. Věci nejsou zdaleka černobílé. A jsem rád, že jsme se domluvili na pravidelných setkáních.

A potom již na MŠMT k debatě nad závěry odborného panelu k střednímu článku. Tedy podpoře ředitelů a zřizovatelů hlavně s manažerskými úkoly. Hodně otázek, ale cíl, kterým má být větší časový i věcný prostor pro skutečné pedagogické vedení školy, uskutečňování vize, je správný a potřebný. Prostě prostor nebýt jen ekonom a úředník, ale i lídr vzdělávání na škole. Je dobré slyšet zkušenosti z pilotu v terénu.

A pak ještě setkání s vedením České advokátní komory a témata z oblasti práva a legislativy. Je to pestré a zajímavé. Tohle mě baví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama