Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2023 13:08:00

Do čela státu se vrací hrdost, slušnost, respekt k právu

Do čela státu se vrací hrdost, slušnost, respekt k právu

Komentář na facebookovém profilu k výsledku prezidentských voleb.

 Milí přátelé.

Mám radost, nechám zde několik bezprostředních poznámek:

Velké blahopřání generálu Pavlovi, jsem rád, že se do čela státu vrací hrdost, slušnost, respekt k právu a důstojnost, která  tomuto úřadu a této službě naší zemi patří.

Děkuji voličům, všem!. To je další skvělá zpráva. Lidem není lhostejná politika a správa země. Věřím, že prezident Pavel bude prezidentem všech občanů, bude společnost spojovat. Bez ochoty a vůle obou táborů to ale nepůjde. Pamatujme na to!

Zvlášť děkuji lidoveckým členům a voličům KDU-ČSL. Z volebních map je totiž zjevné, že jsme společně jasně volili změnu, o kterou jsme tolik stáli. Díky!

Velmi děkuji Danuše Nerudová Pavel Fischer i Marek Hilšer. Jejich jasná a otevřená podpora pro kandidáta, s kterým se vrací na hrad hodnoty pravdy, vzájemného respektu a slušnosti, byla velmi důležitá pro tento výsledek. není to vždy samozřejmé. Díky Vám za to.

Ukázalo se, že kampaň postavená bez všech skrupulí na manipulaci s lidmi, obchodování se strachem a lži už nevítězí. Ale výsledky nejsou černobílé. Regiony s vysokou mírou exekucí, jakoby zapomenuté, volily pod tlakem populismu. A to je velká výzva i pro naši vládu. Je potřeba se soustředit na vyrovnání rozdílů mezi regiony. A začíná to ve vzdělávání a ve školách. Tohle patří k největším výzvám. Pokud nechceme tyto rozdíly dále prohlubovat...

Nenechme si taky namluvit interpretaci hnutí ANO. Je to drtivá porážka Andreje Babiše. Ukazuje se, že jeho populistická politika postavená na marketingovém zneužívání emocí voličů, lžích a útocích není cestou. Takže žádný famózní výsledek... Přál bych si, aby se na scénu vrátila demokratická levice nahradila tohle populistické neštěstí...

A silným okamžikem byla návštěva paní prezidentky Zuzany Čaputové. Nejen pro symboliku naší blízkosti se Slováky, ale i pro společné hodnoty, které budou nyní oba prezidenti hájit.

A taková drobnost na závěr: Díky Jezulátko I díky Tobě je možná mnohým jasnější rozdíl mezi pověrou a vírou i to, že Pán Bůh není automat na cukrátka.

A jak řekl pan prezident: můj úspěch musí být úspěchem nás všech!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama