MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2023 11:10:00

Slíbil jste, že budete prezidentem všech, tady jsou problémy, které vás čekají

Slíbil jste, že budete prezidentem všech, tady jsou problémy, které vás čekají

Komentář na facebookovém profilu k Petru Pavlovi.

 Pane budoucí prezidente,

nejprve mi dovolte sportovní gratulaci ke zvolení díky 3,3 milionům hlasů.

Jsem rád, že jste v povolebním proslovu přiznal, že nebyly všechny až tak pro vás, jako proti vašemu protikandidátovi.

Kandidát hnutí ANO dostal hlas od 2,4 milionu voličů – tedy silný mandát pro ANO.

Slíbil jste, že budete prezidentem všech.

Tedy do toho:

Ve volbách zazněl silný apel na ukončení konfliktu na UA s využitím diplomatického řešení.

Jako bývalý náčelník generálního štábu AČR s bohatou historií a kontakty ve Varšavském paktu i NATO máte jistě předpoklady do jednání o míru vstoupit.

Převezměte v tomto část programu svého konkurenta a oslovte více než 2,4 milionu jeho voličů, ale i mnoho těch, co volili vás, a ukažte dobrou vůli všem, kteří se oprávněně bojí eskalace konfliktu dále do Evropy.

Pokuste se vnést, alespoň poradním hlasem, vámi avizovaný řád a pořádek do činnosti silových ministerstev naší vlády, kdy ministři radikalizují situaci, připravují podmínky pro snadné nasazování armády v zahraničí i cizích vojsk na našem území bez předchozího schválení parlamentem a v rámci boje proti dezinformacím se chystají zavádět dokonce cenzuru.

Plňte prosím roli pojistky v legislativním procesu, kde má současná 5k neotřesitelnou pozici a může předkládat nové zákony téměř bez kontroly.

Staňte se proto klidnou silou, která bude opravdu pracovat ve prospěch všech občanů naší země.

Tím samozřejmě nekončí politický boj v parlamentu, kdy půjdeme jako opoziční hnutí po krku současné asociální vládě, která jen přihlíží propadu životní úrovně občanů své země, ztrátě hodnoty jejich úspor, dvojciferné inflaci, brutálnímu zdražování a nedokáže reagovat na nic včas a účelně.

Propadá se průmysl, zemědělství, ve zdravotnictví chybí personál i základní léky, chybí policisté, padají firmy i živnostníci. Vláda neplní své předvolební sliby a protestní hlasy chce řešit omezováním svobody slova.

Prosím sledujte politický boj. Ve vaší legislativní prezidentské roli pískejte fair-play. Pracujte opravdu pro všechny občany.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama