Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2023 11:39:00

Litevci vyzývají, aby evropské země vyhostily ruské diplomaty

Litevci vyzývají, aby evropské země vyhostily ruské diplomaty

Komentář na facebookovém profilu k Litvě a její politice.

 Litva. Země, která je sice na počet obyvatel víc než třikrát menší než Česká republika, ale rozpětí jejích jestřábích křídel v zahraniční politice je větší než všechny alianční stíhačky dohromady.

A vypadá to, že jejich ministr zahraničí je v otázce podpory bránící se Ukrajiny takovým, jak se dnes říká, influencerem nebo možná lépe opinion makerem. Vzpomenete si, jak vloni na konci listopadu řekl, že západní spojenci mají urychleně dodat Ukrajině moderní tanky? Ukrajina teď dostane tanky.

Teď Litevci –  vědomi si toho, co je Rusko zač –  ústy Gabrieliuse Landsbergise vyzývají k tomu, aby evropské země vyhostily ruské diplomaty. Má to podle nich úplně jednoduchou logiku – z ruských velvyslanectví se staly instituce šířící genocidní agendu, tak proč bychom je měli u nás trpět. A já s tím naprosto souhlasím! Vztahy a styky s Ruskem jsou prakticky nulové, neprobíhá dialog, výměna, nic.

V Česku se v loňském roce sněmovna usnesla, že je Rusko teroristický stát. To by ale nemělo zůstat jen jako výkřik do tmy. Musí následovat praktické kroky vůči ruské ambasádě. Takové, k jakým vyzval pan Landsbergis. Věřím, že třeba Pražský hrad už takové jestřábí aktivity nebude ani hanit, ani blokovat. Tak proč tohle volání našich baltských přátel nevyslyšet!

Tanky (sice ne Leopardy, ale přece) jsme poslali. Tak proč neposlat domů i mimořádného a zplnomocněného velvyslance teroristického státu, který nás veřejně označuje za nepřátelskou zemi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama