Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2023 18:04:00

Z daru bylo pořízeno 19 automatických externích defibrilátorů

Z daru bylo pořízeno 19 automatických externích defibrilátorů

Komentář na facebookovém profilu k daru Královéhradeckého kraje hasičskému sboru.

 V mnoha situacích, kdy je náš život v nebezpečí z nějaké náhlé zdravotní příčiny či havárie, rozhodují o naší možné záchraně okamžiky. Jednou z věcí, která může cenné vteřiny ušetřit, je malý přenosný přístroj – defibrilátor. Ještě ze své předchozí profese se pamatuji na to, jak jsem usiloval, o dovybavení tímto přístrojem u prvosledových zásahových jednotek policistů, a když se to povedlo, jak se v praxi jejich užitečnost mnohokrát potvrdila.

Proto mne těší, že z daru ve výši 1,5 milionu korun, který kraj poskytl Hasičskému záchrannému sboru KHK, bylo kromě prvků vyprošťovacích zařízení pořízeno také 19 automatických externích defibrilátorů (za 1 mil korun). Zachraňují životy.

Ve standardním vybavení cisteren nejsou a jejich doplnění považuji za velmi přínosné pro efektivitu zásahů, kdy jde o život a o čas. A přesto, že si přeji, aby je museli využívat co nejméně, jsem rád, že pokud situace pro jejich použití přeci jenom nastane, budou v našem kraji včas k dispozici.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama