MVDr. Přemysl Rabas

  • Chomutov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2023 17:39:00

Zaměstnanci Nexenu, držím Vám palce

Zaměstnanci Nexenu, držím Vám palce

Komentář na facebookovém profilu ke stávce zaměstnanců firmy Nexen Tire.

 Přibližně 3miliardové investiční pobídky stály za tím, že firma Nexen Tire nakonec zřídila továrnu v našem kraji. Opravdu obrovská podpora, a to i v přepočtu na jedno zřízené pracovní místo.  Už tehdy jsem se ptal, zda stát podpoří i místní podnikatele, kteří mají k regionu osobní vztah.

V Německu je považováno za slušnost, že nově příchozí investoři kromě rodin zaměstnanců výrazně podpoří i místní komunitu a společenský život. Donorství u nás takovou tradici nemá, není vyžadovanou společenskou normou.

Ale očekával bych, stejně jako zaměstnanci výrobce pneumatik, úctu aspoň k základním pravidlům a normám. K těm řadím  otevřenou diskusi mezi vedením firmy a odbory a korektní kolektivní vyjednávání na jehož konci bude dohoda o výši mezd i dalších benefitů.

Dámy a pánové, zaměstnanci Nexenu, držím Vám palce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama