Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2023 15:09:00

Dluhy zaplatíte bez penále

Dluhy zaplatíte bez penále

Informace na facebookovém profilu k pojistnému a daňovému Milostivému létu

 Daňové a pojistné Milostivé léto, tedy dva nové zákony od Ministerstva financí a Ministerstva práce a sociálních věcí pomohou dlužníků k novému restartu. Týkat se to bude například dluhů na sociálním pojištění, u finanční a celní správy či na soudních poplatcích, novela ale nezahrnuje soudní exekuce.

Princip zůstává stejný, jako tomu bylo u Milostivého léta I a II. Tedy povinností dlužníka bude zaplatit dlužné pojistné, respektive daně, v plné výši, a to jednorázově v zákonem stanoveném období. Současně umožníme i obcím a městům přijmout své vlastní veřejnoprávní vyhlášky, kterými budou moci použít stejný princip u svých dlužníků.

Tímto krokem opět docílíme toho, aby se u marných exekucí, u dluhů, které šlo jen těžko vymáhat, došlo k jejich zaplacení. Věřitelé tak získají zpět peníze, které by jinak neviděli, a dlužníci se splacením jistiny odrazí ode dna.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama