ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2023 16:21:00

Petr Fiala nechtěl euro. Nechá se ovlivnit TOP 09 a Piráty?

Petr Fiala nechtěl euro. Nechá se ovlivnit TOP 09 a Piráty?

Komentář na facebookovém profilu k přijetí eura

 V roce 2014 pořádala ODS rozsáhlou petici proti přijetí eura. Petr Fiala a Jan Zahradil si tehdy nepřáli, aby o euru rozhodovala vláda nevratně. Přijetí eura je podle nich rozhodnutí, které musí učinit celá společnost. Většinově.

Dnešní vláda SPOLU & Pirátů a Starostů se však o přijetí eura stále dohaduje. Zavázali se sice, že ho v tomto období nepřijmou. Avšak někteří vládní představitelé stále veřejně říkají, že další kroky vlády musí vést k přijetí eura v příštím období.

Jako Svobodní jsme proti přijetí eura. Uvědomujeme si případné výhody jeho přijetí, avšak jako strana založená na silném ekonomickém programu víme, že nevýhody jednoznačně převažují.

Pokud chce být Česká republika silnou a bohatou zemí, nesmí zahodit svou monetární suverenitu. To by se však v případě přijetí eura stalo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama