PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2023 13:14:00

Nebát se a nekrást

Nebát se a nekrást

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům boje proti korupci

 Kdo by neznal tento citát TGM? Kvůli šmelinám, krádežím a odsávání peněz do daňových rájů, přijdeme ročně o stovky miliard, které nám pak chybí ve státním rozpočtu. Poctivci platí, nepoctivci se smějí, prohráváme všichni.

Piráti jsou autentickou protikorupční stranou. Zabránili jsme ohnutí zákona o skutečných majitelích. Posílili jsme právo občanů na informace. Omezili jsme neprůhledné přidělování sportovních dotací. Odstartovali jsme zpětné vyhodnocování výdajů státu. Obnovili jsme chod Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí. A mnoho dalšího.

I díky tomu si Česko drobně polepšilo v globálním indexu vnímání korupce. To ale neznamená, že máme vyhráno. S Piráty budeme na zlepšení protikorupčního prostředí u nás pracovat dál.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama