Mgr. Marie Jílková

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2023 16:21:00

Pěstounů je v Česku stále nedostatek

Pěstounů je v Česku stále nedostatek

Informace na facebookovém profilu k dokumentu České televize o pěstounské péči, nazvaném Plné hnízdo

 Bylo to v roce 2011, ten článek v Respektu jsem přečetla jedním dechem. Byl to rozhovor s manželským párem, byli pěstouny na přechodnou dobu. Pečovali o úplně malinké děti, aby nemusely do kojeňáku a měly možnost si vytvořit blízkou vazbu. Po nějaké době pak děti předávali adoptivním rodičům. Ten rozhovor mě hrozně silně zasáhl a ten zvláštní pocit z něj mám v sobě vlastně dosud.

V tehdejším životním období jsem často přemýšlela, čemu se věnovat, kde bych mohla být užitečná. Pořád mi v hlavě vyskakoval ten příběh pěstounů a přitahovalo mne to silné poslaní, které v sobě pěstounství nese. Třeba to jednou bude i moje cesta. Uvidíme.

Obdivuju všechny, kteří se na tuto cestu vydali, i když není vůbec snadná. Česká televize ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí uvádí dokument Plné hnízdo. Nakukuje do pěstounských rodin ze všech koutů země. Bohužel, pěstounů je v Česku stále nedostatek. Tak třeba tento seriál bude inspirovat další k hledání smysluplné životní cesty.

První díl, věnovaný rodině z Ústí, si můžete přehrát ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama