Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2023 7:35:00

Koalicí jsou, jen když se jim to hodí

Koalicí jsou, jen když se jim to hodí

Reakce na facebookovém profilu na požadavky vládnoucí koalice v Poslanecké sněmovně

 Omlouvám se všem za ten termín. Ale to, co předvádí koalice SPOLU a PIRSTAN, se nedá pojmenovat jinak, než slovem vyčůranost. Oni jsou totiž koalicí jen tehdy, když se jim to hodí. Když to výhodné není, tak zase koalicí nejsou.

Takže, pokud jde o čerpání peněz ze státního rozpočtu, tak pozor – pak tu žádné koalice nemáme. Když jde o výsledky voleb (a kandidátku), tak tu zase koalice máme. Když jde o vystupování v médiích, tak koalice neexistuje. Když jde o rozdělování trafik, tak pozor, to zase koalice je. Logické, že?

Podruhé přišla vládní koalice s tím, že si chce ve Sněmovně schválit peníze na fungování politických klubů, které v těchto volbách nekandidovaly. A s tím já nesouhlasím. V roce 2021 se totiž do sněmovny dostaly dva subjekty – SPOLU (ODS,TOP09, KDU-ČSL) a Piráti+STAN. Místo dvou klubů je jich tedy pět. A pro každý pak auta, prostory, sekretariát, asistenti…

Já pro tento jejich „podvod“ ruku nikdy nezvednu. Podle mého je to exemplární porušení rozpočtové kázně. Navíc je to podle mého i v rozporu s právními předpisy. A jsem toho názoru, že by to měl někdo řešit. Jenomže, jak známo, kapři si rybník nevypustí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama