Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2023 14:51:00

Také jsem takový omyl zažil

Také jsem takový omyl zažil

Komentář na facebookovém profilu k přehození výsledků v jednom pražském volebním okrsku

 Média zveřejnila, že ve výsledcích v jednom z okrsků v Praze v Bohnicích došlo k přehození výsledků. Vzhledem k téměř milionovému rozdílu hlasů je to ve výsledku jedno. Co by se však rozpoutalo v případě, kdyby tento omyl rozhodl o pořadí kandidátů (a po opravě u soudu došlo ke změně vítěze) si snad raději ani nepředstavuji.

V roce 2016 jsem kandidoval do senátních voleb, kde jsem v 2. kole zvítězil cca 80:20. Analyzoval jsem si tehdy výsledky tím, že jsem procházel všechny okrsky a zjistil, že v okrsku č. 53 v Liberci na sídlišti Dobiášova jsem ve 2. kole prohrál cca opačným poměrem.

Nedávalo to žádný smysl, již jen proto, že jsem v tomto okrsku č. 53 vyhrál v 1. kole v cca stejném poměru jako v sousedních okrscích na Dobiášovce (50 až 54) a v těch sousedních jsem ve 2. kole vyhrál cca 80:20. K soudu jsem to nedával, vzhledem k celkovému jasnému vítězství to nedávalo žádný smysl, ale na krajském úřadě mně později potvrdili, že mám pravdu, že opravdu došlo k prohození výsledků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama